КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ЖЕГИТЕ В ОФИСА

Хубаво би било да можем да си позволим да избираме какво да носим през лятото. Замяната на деловото облекло с къси гащи и джапанки често е мисия невъзможна.

Признавам си, на мен не ми се налага да обличам деловата броня през лятото и най-безцеремонно си се нося по-скоро спортно отколкото елегантно.

За много мъже това е невъзможен лукс и дори и през лютото трябва да изглеждат перфектно. Има някои правила, които могат да ви помогнат се справите по-лесно с жегите в онези моменти, когато климатикът е невъзможен блян:

  1. Неподплатените костюми: Купете/ушийте си костюм без подплатаХастарът добавя ненужен слой плат към вашето облекло, което пречи на циркулацията на въздуха. Важно е платът да не съдържа изкуствени материи, които също пречат на свободния обмен въздух. Изберете костюм в светли нюанси от тънък плат – число S над 130s.

2. Изберете ризи от тънък плат – Написаното по-горе за костюма напълно важи и за ризата. Често ризата от тънък плат е почти прозрачна, но все пак не е необходимо да виждат тялото ни през нея. Ризата с къс ръкав няма място в гардероба на деловия мъж.

3. Носете вратовръзката само когато е наложително – докато стигнете до работа или по време на делова среща. В останалите случаи разкопчаната риза помага за…познахте – циркулацията на въздуха.

4. Часовниците с кожени верижки могат да предизвикат кожна алергия – по удачни за лятото са моделите с верижки от стомана/титан или каучук, както и популярният в момента текстил.

5. Обувките с каучукова/гумена подметка не са подходящи за лятото. Освен че изглеждат груби, пречат на…циркулацията на въздуха, който пропуска подметката от естествен гьон. Тя е по-тънка и по-елегантна.

6. Пийте повече течности и консумирайте леки храни – независимо зали сте спазили горните точки облекло в стил „новите дрехи на царя“ няма да ви спаси ако не се хидратирате достатъчно е прекалявате с въглехидратите.

Stay cool!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *