НЯКОИ РАЗМИСЛИ ЗА МЪЖКИТЕ ПОДАРЪЦИ

Признавам, че статията закъснява – Коледа чука на вратата!

Всеки блог с конкретна тематика може би трябва да има и тема за подаръците. Този няма да е изключение.

Нарочно материалът е кръстен „размисли“, поради липсата на отправна точка – всеки има различни предпочитания и виждания какъв трябва да е желаният дар. Аз си признавам, че не обичам да оригиналнича, нито да получавам подаръци. Но именно поради тази причина настоящото четиво би могло да е от полза…

I. БЪРЗИ ПОДАРЪЦИ

Българският типаж не е известен със способността си да планира. Бас хващам, че поне 40% от сънародниците още не са купили подаръци за своите близки и чакат предстоящата събота (23.12.2017 г.).

Така или иначе обстоятелствата налагат изборът на подарък за мъжкия бенефициент да се сведе до 48 часа.

Макар шалът, ръкавиците и коланите да са силно клиширани. Да подариш парфюм, часовник или розов полувер си е направо риск. Някои персонализации могат да донесат нужния ефект, но затова после…

  1. Моят фаворит за подарък на близък човек (и за мен) независимо от повода, е бутилка специален алкохол. Българският мъж е пиещ мъж (поне 80% от мъжката BG популация). И има предпочитание към някакъв вид алкохол.

– под „специален“ алкохол не се има предвид непременно „скъп“ алкохол, а такъв, който няма да се намери във всеки квартален магазин. Вино: потърсете бутилка интересно вино – произведено в чужбина или родно производство; чрез специализиран магазин и консултант или чрез онлайн ревю; удачен избор е и сканиращо етикета мобилно приложение като vivino, например. Същото важи и за другите видове алкохол като уиски, коняк, водка… Специалността би могла да се изразява в лимитираност на серията, интересна бутилка, специална реколта, оригинална опаковка и пр.

Колан: не просто хубав и красив колан, а конкретен колан. Мъжът, който обича да се „конти“ има нужда от колан-копие на всеки свой чифт обувки – например черен колан със зърнеста структура, който да подхожда на идентични обувки от телешка кожа със зърнеста структура или нюанс на кафявото, максимално близко до цвета на притежавани обувки. Цената не е достатъчен критерий. Подозрително леките колани обикновено са некачествени.

 

Друга категория от бързите подаръци са подаръците-ваучери. Изберете не просто ваучер за покупка в конкретен магазин за дрехи, а ваучер за покупка от предпочитан магазин, или ваучер за конкретен ресторант. Удачен подобен подарък са и билетите за концерт.

II. „БАВНИ“ ПОДАРЪЦИ

Подразбира се, че не касаят предстоящата Коледа.

  1. Планирайте!! Аз планирам коледните си подаръци от м. юни! Подберете неща, които лесно можете да намерите в онлайн-магазин като ръкавели с монограм или легендарен тирбушон, тениска/книга с автограф или лимитиран ключодържател за любимия автомобил. Освен, че подаръкът ще гарантира оригиналност бихте могли да спестите някой лев чрез ранна покупка.

  1.  Купувайте подаръци без конкретен повод през останалото време от годината: когато се разхождам из различни магазини намирам интересни и оригинални предложения, които мога да подаря на мои близки на по-късен етап. Просто чакам подходящия момент.

  1. Наблюдавайте: сигурно вашите близки понякога спонтанно споделят с какво биха могли да бъдат зарадвани. Отбележете си в тефтера и поднесете изненадата в подходящия момент.

Конкретен интересен „бавен“ подарък би могъл да бъде бутилка (празна) с монограм, карикатура или портрет, чаша с персонализирана апликация…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *